VOETBAL9 mrt '15 20:45

'Nieuw bewijs in dopingzaak VfB Stuttgart'

Auteur: ANP Nieuws

STUTTGART (ANP) - Het vermoeden dat bij VfB Stuttgart in de late jaren zeventig en vroege jaren tachtig doping gebruikelijk was, is versterkt door onderzoek van de SWR.

ANP
ANP

De regionale tv-zender onthulde maandag dat in een strafdossier van de officier van justitie, dat nu in het staatsarchief van Freiburg ligt, talrijke geschreven rekeningen zijn gevonden van Armin Klümper.

Deze destijds in Freiburg gevestigde sportarts, die een boete kreeg wegens fraude, stuurde die aan de Bundesligaclub voor de levering van medicamenten, waaronder Megagrisevit. Dat is een anabole steroïde, ook bekend als clostebol. Volgens de nota's zijn deze spierversterkende middelen bijvoorbeeld in juni en oktober 1978 bij VfB bezorgd.

De commissie die onderzoek deed naar betrokkenheid van de plaatselijke universiteit bij doping, maakte vorige week bekend dat behalve Stuttgart ook SC Freiburg van deze praktijken wordt verdacht. Klümper, die tegenwoordig in afzondering leeft in Zuid-Afrika, zou de sleutelfiguur zijn geweest. Beide Duitse clubs ontkennen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen