VOETBAL27 mei '15 19:24

Johansson is klaar met Blatter

Auteur: ANP Nieuws

STOCKHOLM (ANP) - Lennart Johansson verloor in 1998 de strijd met Sepp Blatter om het voorzitterschap van de FIFA en zag hoe de wereldvoetbalbond sindsdien steeds meer verzeild raakte in omkoopschandalen.

Lennart Johansson. EPA
Lennart Johansson. EPA

,,Het verbaast me daarom niet wat er nu allemaal gebeurt'', zei de 85-jarige Zweed woensdag in de krant Sportbladet, nadat woensdag veertien personen door de Amerikaanse justitie waren aangeklaagd wegens corruptie.

Johansson was zeventien jaar lang voorzitter van de Europese voetbalbond UEFA. De Zweed wilde in 1998 dolgraag de FIFA gaan leiden, maar moest het afleggen tegen Blatter. De 79-jarige Zwitser gaat vrijdag op voor zijn vijfde termijn, in een bijzonder roerige periode voor de FIFA. ,,Blatter zal er wel voor zorgen dat hij de verkiezing op zijn manier wint. Het is heel ongelukkig voor de grootste sportbeweging ter wereld dat zo'n leider aan de top staat.''

De Zweedse erevoorzitter van de UEFA vliegt naar Zürich om het FIFA-congres bij te wonen, al mag hij zelf niet stemmen. Johansson hoopt dat de WK's van 2018 en 2022 worden afgepakt van respectievelijk Rusland en Qatar. Hij schuift Engeland naar voren als alternatief voor het komende WK.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen