VOETBAL12 apr '15 16:37

Eagles op eigen veld onderuit tegen Twente

Auteur: ANP Nieuws

DEVENTER (ANP) - Go Ahead Eagles heeft tegen FC Twente voor de zevende maal op rij een competitieduel verloren.

ANP Pro Shots
ANP Pro Shots

Na de 3-1-nederlaag tegen FC Twente is de kans vergroot dat de ploeg van interim-trainer Dennis Demmers is veroordeeld tot de nacompetitie om degradatie naar de eerste divisie te ontlopen.

Voor FC Twente was de verdiende winst in Deventer een kleine pleister op de wonde bij de vijftigjarige club, die zowel financieel als sportief in zwaar weer zit. De jubileumreceptie is geschrapt, bijna twintig werknemers kregen ontslag aangezegd, PEC Zwolle verhinderde dat de bekerfinale werd bereikt en de KNVB strafte FC Twente opnieuw met een aftrek van drie punten.

FC Twente startte zonder een aantal geblesseerde of niet geheel fitte basisspelers, zoals Hidde ter Avest, Robbert Schilder, Kyle Ebecilio, Luc Castaignos en doelman Sonny Stevens. Bij Go Ahead Eagles was er eindelijk weer een basisplaats voor Wesley Verhoek. Uitgerekend hij scoorde halverwege de eerste helft het openingsdoelpunt, na een te slappe terugspeelbal van Andreas Bjelland.

Machteloos

Lang plezier hadden de Eagles niet van die marge. Amper vijf minuten later benutte Hakim Ziyech een strafschop nadat Sven Nieuwpoort hands had gemaakt. Nog eens tien minuten later zette Renato Tapia FC Twente in het soms spannende, maar kwalitatief matige duel op voorsprong.

Dezelfde Tapia besliste het duel al vroeg in de tweede helft met zijn tweede doelpunt (1-3). Go Ahead Eagles probeerde daarna weliswaar met alles of niets-voetbal de aansluitingstreffer te forceren, maar zoals al vrijwel het gehele seizoen waren de aanvallers machteloos. Het is geen toeval dat de Eagles op FC Dordrecht na het minst productief zijn in de eredivisie. Daar kan zelfs de helpende hand van oud-bondscoach Bert van Marwijk als adviseur niets aan veranderen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen