VOETBAL8 aug '15 22:49

Feyenoord verslaat FC Utrecht met tien man

Auteur: ANP Nieuws

ROTTERDAM (ANP) - Strijd, passie en wilskracht.

ANP
ANP

Dat waren zaterdag de ingrediënten van de geslaagde competitiestart van Feyenoord. De ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst speelde in De Kuip tegen FC Utrecht lang met tien man, na rood voor Rick Karsdorp, maar knokte zich in het laatste kwartier toch naar de winst: 3-2. Aanvoerder Dirk Kuijt luisterde zijn rentree in de eredivisie op met een doelpunt vanaf elf meter.

Na een mislukt seizoen heeft Feyenoord dit jaar de hoop gevestigd op de nieuwe trainer Van Bronckhorst en de teruggekeerde volksheld Kuijt. Van de zes nieuwelingen die Feyenoord deze zomer al heeft aangetrokken stond naast de 35-jarige Katwijker ook Marko Vejinovic tegen FC Utrecht in de basis. Eljero Elia en Michiel Kramer waren nog niet klaar voor hun debuut in het rood-wit. Vooral van Elia wordt als linkerspits veel verwacht. Op zijn plek stond bij de competitiestart Bilal Basaçikoglu, die in de tweede helft na de rode kaart voor Karsdorp echter rechts achterin moest gaan spelen.

De resultaten in de voorbereiding hadden Feyenoord weinig houvast geven voor de opening van het seizoen. De ploeg van Van Bronckhorst verloor de laatste drie wedstrijden en bovendien was de nieuwe trainer zoekende naar de juiste afstelling van zijn formatie. Tegen FC Utrecht stond Colin Kazim-Richards in de spits, met Kuijt op rechts en Jens Toornstra als meest vooruitgeschoven pion op het middenveld. Overtuigend was het allemaal niet wat Feyenoord liet zien.

Dreiging

Tot onbegrip van het publiek schoof de thuisclub de bal vooral achterin rond, met weinig dreiging naar voren. Uit een spelhervatting kwam Feyenoord na 20 minuten toch op voorsprong. Vejinovic legde een vrije trap op het hoofd van Kazim-Richards, die raak kopte (1-0). De thuisclub werd in de tweede helft echter teruggedrongen nadat Karsdorp van het veld was gestuurd door scheidsrechter Kevin Blom, voor een onbesuisde tackle op de benen van Chris Kum.

Van Bronckhorst bracht Tonny Vilhena en Jan-Arie van der Heijden in, maar die konden niet voorkomen dat het aandringende FC Utrecht een kwartier voor tijd langszij kwam via Sébastien Haller (1-1). Toch wist Feyenoord zich op knappe wijze nog op te richten. Vilhena en Kuijt (strafschop) bezorgden de Rotterdammers een karaktervolle zege. De aansluitingstreffer in blessuretijd van Haller, ook uit een strafschop, kon daar niets meer aan veranderen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen