VOETBAL7 jan '15 17:24Aangepast op 7 jan '15 20:34

Vervroegde verkiezingen bij FC Barcelona

Auteur: ANP Nieuws

BARCELONA (ANP) - Het bestuur van FC Barcelona heeft vervroegde verkiezingen aangekondigd.

EPA
EPA

Josep Maria Bartomeu, de huidige preses van de Catalaanse club, maakte woensdag bekend dat de leden van Barcelona al komende zomer een nieuwe voorzitter kunnen kiezen. De verkiezingen zouden eigenlijk pas in 2016 worden gehouden.

Bartomeu nam in januari vorig jaar de voorzittershamer over van de opgestapte Sandro Rosell, die in opspraak was geraakt vanwege gesjoemel met de transfer van de Braziliaanse ster Neymar. De 51-jarige Catalaan zou de termijn van Rosell tot 30 juni 2016 volmaken, maar onder druk van de buitenwacht heeft Bartomeu nu al nieuwe verkiezingen uitgeschreven. Zelf is hij ook kandidaat, maakte hij meteen bekend.

Bartomeu meldde tevens dat Barcelona alle formele betrekkingen met de wereldvoetbalbond tot nader order heeft opgeschort. Daartoe heeft de clubleiding besloten uit protest tegen het transferverbod, dat door het internationale sporttribunaal (CAS) onlangs werd bekrachtigd. Barcelona mag wegens het illegaal contracteren van minderjarige voetballers twee transfertermijnen geen nieuwe spelers aantrekken.

Volgens Bartomeu is de zaak wat Barcelona betreft nog niet afgedaan. Hij kondigde onder meer een pittige brief aan FIFA-voorzitter Joseph Blatter aan.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen