VOETBAL4 nov '15 16:57

Bestuursleden geschorst na opsluiten arbiters

Auteur: ANP Nieuws

ANKARA (ANP) - De Turkse voetbalbond heeft voorzitter Ibrahim Haciosmanoglu van Trabzonspor en diverse bestuursleden hard gestraft voor een drieste maatregel tegen de arbitrage.

EPA
EPA

Op last van de boze preses werden vorige week woensdag de vier arbiters na de thuiswedstrijd tegen Gaziantepspor (2-2) opgesloten in hun kleedkamer. De scheidsrechter zou Trabzonspor in de slotfase een strafschop hebben onthouden. Voor 'straf' mochten ze van de clubleiding niet naar huis.

Na telefonische interventie van een hooggeplaatste official, naar verluidt zou het zelfs om de Turkse president Recep Tayyip Erdogan gaan, mocht het opgesloten viertal vele uren na de wedstrijd onder zware bewaking alsnog het stadion verlaten. Volgens de voorzitter van Trabzonspor had hij het arbitrale kwartet voor de eigen veiligheid vastgezet, om te voorkomen dat woedende fans verhaal zouden komen halen.

De Turkse voetbalbond toonde echter geen enkel begrip voor die uitleg. De preses werd voor 280 dagen geschorst en dient een geldboete van bijna 50.000 euro te betalen. Twee bestuursleden mogen 410 dagen hun functie niet uitoefenen en zes anderen werden voor een jaar geschorst, inclusief een fikse boete.

Gerelateerde artikelen