VOETBAL4 apr '15 20:33

PEC Zwolle verslaat Willem II

Auteur: ANP Nieuws

ZWOLLE (ANP) - PEC Zwolle heeft zaterdag in een pover duel drie punten gepakt tegen Willem II.

Wout Brama (L) van PEC Zwolle in duel met Stijn Wuytens van Willem II. ANP PRO SHOTS
Wout Brama (L) van PEC Zwolle in duel met Stijn Wuytens van Willem II. ANP PRO SHOTS

De Zwollenaren zegevierden op eigen veld met 1-0. Aanvoerder Bram van Polen zorgde een kwartier voor tijd met het doelpunt voor vrijwel het enige hoogtepunt van de wedstrijd.

PEC zat waarschijnlijk al met de gedachten bij de halve finale van het bekertoernooi, dinsdag tegen FC Twente. De bekerhouder leek tegen Willem II vooral niet te veel energie te willen verspelen. Voetballend was het in ieder geval niet bepaald sprankelend wat de thuisploeg liet zien. Zeker de eerste helft was slaapverwekkend, temeer omdat ook Willem II weinig kon uitrichten.

De enige kans van de eerste helft was wel voor PEC. Jesper Drost zag zijn kopbal echter van de lijn worden gehaald door Robbie Haemhouts. Een ballenjongen zorgde nog voor de meeste opwinding. Hij schoot te snel een bal - die nog niet buiten de lijnen was - terug naar doelman Warner Hahn van PEC. Dat leverde een stuitbal op, waarna Willem II de bal teruggaf aan PEC.

Dadendrang

Het begin van de tweede helft beloofde weinig verbetering. Beide ploegen verzandden continu in traag positiespel. Verrassing was ver te zoeken. Trainer Ron Jans van PEC greep halverwege het tweede helft in en haalde Stef Nijland en Jody Lukoki naar de kant. Tomas Necid en Ryan Thomas kwamen erin. Daardoor kwam er wel iets meer dadendrang bij de Zwollenaren.

Het duurde tot een kwartier voor tijd eer de eerste kans van de tweede helft kwam. Het was toen wel gelijk raak. Een hoekschop van Bart van Hintum belandde voor de voeten van Van Polen, die niet nadacht en hard de 1-0 binnenschoot. Dat doelpunt bleek genoeg voor de winst. PEC raakte in de slotfase nog wel Mustafa Saymak kwijt. De aanvaller greep naar de hamstring en kon niet verder.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen