VOETBAL29 nov '15 16:41Aangepast op 29 nov '15 16:56

FC Utrecht met man minder naar winst

Auteur: ANP Nieuws

UTRECHT (ANP) - FC Utrecht heeft zondag een knappe overwinning behaald op Heracles: 4-2.

ANP
ANP

De thuisclub speelde de gehele tweede helft met tien man na een rode kaart (tweemaal geel) voor Kevin Conboy. Nacer Barazite en Sébastien Haller waren met beiden twee doelpunten de smaakmakers bij FC Utrecht.

Het duel was vooral een eerbetoon aan David di Tommaso, de Franse verdediger die precies 10 jaar geleden op 26-jarige leeftijd aan een hartstilstand overleed. Met vrouw Audrey en zoon Noah op de tribune speelde FC Utrecht ter nagedachtenis aan Di Tommaso geheel in het rood. Vóór de hoofdingang konden supporters een rode bloem neerleggen, in de fanshop was een speciale sjaal te koop. Op het speelveld was in alle hoeken een '4’ gemaaid, het nummer waarmee de Fransman bij FC Utrecht speelde.

Op het veld viel voor rust qua voetbal weinig tot niets te beleven. FC Utrecht speelde zonder overtuiging. Het tempo was laag en de combinaties strandden veelal voortijdig. Ook Heracles maakte de hoge plaats op de ranglijst nauwelijks waar. Desondanks kwam de Almelose club kort voor rust op voorsprong. Nadat Yassin Ayoub de bal knullig verspeelde, stelde Oussama Tannane met een slimme pass Iliass Bel Hassani in staat te scoren. De tweede tegenslag voor Utrecht was het wegsturen van Conboy.

Agressief

Met een man minder speelde FC Utrecht na de rust wel gedreven en agressief. Haller schoot tegen de paal. Na een fraaie aanval over veel schijven maakte Barazite alsnog gelijk. Hij zette de Galgenwaard kort daarna in vuur en vlam: 2-1.

Nadat Tannane het evenwicht had hersteld, probeerden beide teams van alles om de volle winst te pakken. Heracles kreeg de beste kansen tegen het moe gestreden FC Utrecht. Toch hielden de gastheren de punten thuis. De Fransman Haller kopte raak en maakte even later de uitzinnige vreugde in de Galgenwaard compleet.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen