VOETBAL8 nov '15 16:22

De Jong laat volgende penalty aan ploeggenoot

Auteur: ANP Nieuws

EINDHOVEN (ANP) - Aanvoerder Luuk de Jong denkt dat hij niet degene is die de volgende strafschop gaat nemen die PSV krijgt.

ANP Pro Shots
ANP Pro Shots

,,Ik denk dat ik een stapje terug moet zetten en iemand anders op moet staan. We moeten iemand vinden die ze wel allemaal binnenschiet'', zei de PSV-spits zondag nadat hij tegen FC Utrecht weer een penalty miste.

PSV scoorde slechts vier keer uit de laatste elf strafschoppen en heeft een heus penaltytrauma ontwikkeld. De Jong miste er tot dusver drie voor PSV, twee keer in de competitie en een keer in de Europa League.

,,Hij moet er in eigenlijk, daar word je terecht op afgerekend maar gelukkig beïnvloedt het de wedstrijd niet'', reageerde de aanvaller na de 3-1 zege.

De Jong wees zondag expliciet naar Jürgen Locadia maar die was de laatste keer ook ongelukkig vanaf elf meter in de uitwedstrijd tegen VfL Wolfsburg voor de Champions League. ,,Misschien moet hij hem weer nemen. Wij zijn wel de jongens waar de doelpunten van worden verwacht. We hebben het er binnenkort met elkaar over.''

Gerelateerde artikelen