VOETBAL11 mrt '15 18:07

De Boer hoopt op Milik

Auteur: ANP Nieuws

KIEV (ANP) - Trainer Frank de Boer hoopt dat Arkadiusz Milik donderdagavond met Ajax kan beginnen aan de uitwedstrijd tegen Dnjepr Dnjepropetrovsk in de achtste finales van de Europa League.

ANP
ANP

,,Hij is heel belangrijk voor ons geweest en we zullen heel blij zijn als hij erbij is", zegt de coach over zijn centrumspits.

Milik had met drie doelpunten een groot aandeel in de twee overwinningen in de vorige ronde op Legia Warschau (1-0, 3-0). Hij lijkt hersteld van de hamstringblessure die hij anderhalve week geleden tegen PSV opliep. De Boer is nog wel benieuwd hoe Milik woensdagavond reageert op de training, die vanwege de slechte staat van het veld niet in het stadion van Dinamo Kiev wordt afgewerkt. Vervolgens hoopt de coach dat hij de Pool donderdag een basisplaats kan geven.

De Boer baalt van de beroerde grasmat. ,,Al begrijp ik het wel, want het is hier koud geweest', stelde hij. Hij vindt het geen nadeel dat Dnjepr vanwege de onveilige situatie in het oosten van Oekraïne moet uitwijken naar de 500 kilometer verderop gelegen hoofdstad. Naar verwachting zullen tijdens de wedstrijd slechts zo'n 10.000 van de 70.000 stoeltjes van het fraaie stadion bezet zijn.

,,Als ze in Dnjepropetrovsk hadden gespeeld, dan waren veel van hun fanatieke supporters er waarschijnlijk wel bij geweest'', weet De Boer. ,,Dus ik denk dat het voor hen een nadeel is dat ze in Kiev moeten voetballen.''


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen