VOETBAL21 jul '15 16:49Aangepast op 21 jul '15 17:08

Makkelie fluit AS Monaco in CL-voorronde

Auteur: ANP Nieuws

ZEIST (ANP) - Danny Makkelie leidt op 4 augustus het duel in de derde voorronde van de Champions League tussen AS Monaco en BSC Young Boys.

EPA
EPA

Het gaat om de return, waarin de Monegasken thuis spelen tegen de Zwitsers. De winnaar van het tweeluik plaatst zich voor de play-offs om een plek in de groepsfase.

Monaco bereikte vorig seizoen nog de kwartfinales van de Champions League. Daarin ging de ploeg uiteindelijk ten onder tegen de latere finalist Juventus. In de competitie eindigde Monaco echter op de derde plek, waardoor de formatie veroordeeld is tot het spelen van voorrondes voor het belangrijkste Europese clubtoernooi.

Makkelie, die zijn vijfde duel in de Champions League gaat fluiten, krijgt assistentie van Mario Diks en Hessel Steegstra. Kevin Blom is de vierde man. Hij fluit een week eerder ook een duel in de derde voorronde van de Champions League, maar hij weet nog niet waar hij naartoe moet. Blom kreeg de wedstrijd tussen de winnaar van AS Trencin - Steaua Boekarest en Partizan Belgrado toegewezen. Trencin en Steaua spelen woensdag nog de return in de tweede voorronde.

Van Boekel

Pol van Boekel mag op 30 juli in Roemenië zijn negentiende duel in de Europa League fluiten. Hij is aangewezen voor het duel tussen Targu-Mures en het Franse Saint-Etienne. Het is de eerste ontmoeting tussen beide ploegen in de derde voorronde van de Europa League.

Serdar Gözöbüyük leidt een week later in IJsland of Azerbeidzjan de return tussen Hafnarfjördur of Inter Baku en Athletic de Bilbao. Inter Baku en Hafnarfjördur spelen donderdag nog de return in de tweede voorronde.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen