VOETBAL3 nov '15 07:54

Kuijt had Oranje graag willen helpen

Auteur: ANP Nieuws

ROTTERDAM (ANP) - Dirk Kuijt weerspreekt de suggestie van bondscoach Danny Blind dat hij alleen bij Oranje had willen terugkeren als hij een basisplaats zou krijgen.

ANP
ANP

Blind onthulde maandag dat hij de 35-jarige aanvoerder van Feyenoord vorige maand had gepolst voor een terugkeer in het Nederlands elftal, kort voor de afsluitende EK-kwalificatiewedstrijden tegen Kazachstan en Tsjechië.

,,Maar Dirk wilde alleen als ik hem een basisplaats kon garanderen en dat kan ik niet'', zei Blind. De huidige topschutter van de eredivisie ontkent dat dinsdag in De Telegraaf en AD Sportwereld.

,,Ik heb geantwoord dat als het Nederlands elftal mij nodig had, ik graag zou willen helpen'', aldus Kuijt. ,,Ik had voor mijn gevoel alleen kunnen helpen binnen de lijnen en niet daar buiten. Dat heb ik onder Guus Hiddink ook al aangegeven en was de reden waarom ik destijds ben gestopt'', aldus Kuijt. ,,Uiteindelijk was het aan de bondscoach om mij te selecteren of niet. Ook omdat ik pas werd benaderd op het moment dat de internationals al twee dagen bij elkaar waren.''

Gerelateerde artikelen