VOETBAL26 apr '15 18:09Aangepast op 26 apr '15 18:37

Stuttgart weer laatste na remise Paderborn

Auteur: ANP Nieuws

PADERBORN (ANP) - VfB Stuttgart is zondag naar de laatste plaats in de Bundesliga gezakt.

ANP
ANP

SC Paderborn speelde op eigen veld met 2-2 gelijk tegen Werder Bremen en passeerde daardoor de formatie van trainer Huub Stevens. Het verschil tussen beide ploegen bedraagt, met nog vier wedstrijden te gaan, slechts één punt.

Paderborn kwam met 2-0 voor. Mario Vrancic en Moritz Stoppelkamp zorgden met treffers in de 25e en 27e minuut voor de voorsprong. Davie Selke bracht Werder nog voor rust terug in de wedstrijd. Een kwartier voor tijd zorgde Izet Hajrovic voor de gelijkmaker. Bij Paderborn pakte Michael Heinloth kort na de gelijkmaker zijn tweede gele kaart en moest vertrekken.

Stuttgart stond zaterdag tegen SC Freiburg ook met 2-0 voor, maar liet de tegenstander - net als Paderborn - toch nog langszij komen: 2-2. Daardoor kwam Stuttgart op 27 punten na dertig wedstrijden. Paderborn heeft er dus 28, net als Hamburger SV. De ploeg van Rafael van der Vaart won zaterdag met 3-2 van FC Augsburg en heeft een beter doelsaldo dan Paderborn.

De onderste twee ploegen in de Bundesliga degraderen rechtstreeks. Nummer zestien, momenteel HSV, speelt play-offs om niet te degraderen. De nummers vijftien en veertien, nu Hannover 96 en Freiburg, zijn aan het eind van de competitie veilig. Zij hebben respectievelijk één en twee punten meer dan HSV en Paderborn.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen