VOETBAL14 mrt '15 21:41

NAC Breda in extra tijd langs Go Ahead

Auteur: ANP Nieuws

BREDA (ANP) - De druk op de scheidende trainer Foeke Booy van Go Ahead Eagles blijft toenemen.

ANP Pro Shots
ANP Pro Shots

De club uit Deventer incasseerde zaterdagavond bij concurrent NAC Breda de vierde nederlaag op rij: 1-0. Het doelpunt in de degradatiewedstrijd viel in de extra tijd en kwam op naam van de koelbloedige Adnane Tighadouini.

In de wetenschap dat Go Ahead in de voorgaande tien competitieduels slechts vier keer tot scoren was gekomen, stuurde de geplaagde Booy in Breda vier aanvallers het veld in. Alex Schalk (ex-NAC) fungeerde achter de driemansvoorhoede als schaduwspits. Hij kreeg in de achtste minuut meteen een grote kans, maar tikte de bal naast. Het meeste gevaar van de Eagles voor rust kwam van buitenspeler Jules Reimerink, die op de rechterflank zijn tegenstander Rémy Amieux vaak de baas was. De eindpass richting het Brabantse strafschopgebied, waar Marnix Kolder gretig op zijn kans wachtte, was bij de bezoekers echter meestal onzuiver.

Ook NAC had in het rumoerige stadion moeite om tot een goede aanval te komen. Alleen van Mats Seuntjens ging de nodige dreiging uit. De vleugelspits dwong doelman Mickey van der Hart in de eerste helft twee keer tot een redding. Aanvalsleider Erik Falkenburg (ex-Go Ahead) verprutste in de 33e minuut een vrije kopkans.

Geen goed voetbal

Van goed voetbal was in het typerende degradatieduel in Breda geen sprake. De strijdlust was aan beide kanten groot en die ongebreidelde inzet leidde overal op het veld tot veel persoonlijke duels. Mede daardoor leden de twee nerveuze ploegen voortdurend balverlies in de opbouw.

Ook na de rust konden de Eagles de offensieve instelling en opstelling niet uitbuiten. NAC was de iets betere ploeg, maar verzuimde de score te openen. Demy de Zeeuw en Tighadouini waren dicht bij de 1-0. Doelman Jelle ten Rouwelaar hield Schalk na ruim een uur van scoren af. Meer dan 0-0 leek er voor beide ploegen niet in te zitten, totdat Tighadouini in blessuretijd alsnog toesloeg: 1-0.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen