VOETBAL27 nov '15 13:10Aangepast op 27 nov '15 13:38

'Conmebol stemt eensgezind op Infantino'

Auteur: ANP Nieuws

SÃO PAULO (ANP) - De Zuid-Amerikaanse landen stemmen bij de komende FIFA-voorzittersverkiezing als een blok op de Zwitser Gianni Infantino.

EPA
EPA

Dat zegt de preses van de Zuid-Amerikaanse bond Conmebol, Juan Ángel Napout, vrijdag tegen de Braziliaanse krant Folha de São Paulo.

,,We stemmen als één blok, hebben we besloten. Ik heb gepraat met Gianni en dit is hoe het zit'', zegt Napout in de krant.

De Zuid-Amerikaanse landen hebben samen tien stemmen tijdens de verkiezing van 26 februari bij de wereldvoetbalbond. Daarmee hebben ze een redelijk beperkte invloed op de stemming, die bepaalt wie de opvolger van FIFA-voorzitter Sepp Blatter wordt. Er kunnen immers meer dan tweehonderd bij de FIFA aangesloten landen hun stem uitbrengen.

De Aziatische bonden, samen goed voor 46 stemmen, zullen juist eensgezind sjeik Salman bin Ebrahim Al Khalifa uit Bahrein steunen. De AFC, de Aziatische voetbalkoepel, liet dat via het dagelijks bestuur weten. Dat is een flinke tik voor prins Ali bin Al-Hussein, die bij de vorige verkiezing als enige uitdager overbleef in de strijd tegen Blatter. De prins is ook dit keer kandidaat.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen