VOETBAL28 sep '15 16:32

Enrique wacht grote uitdaging zonder Messi

Auteur: ANP Nieuws

BARCELONA (ANP) - Trainer Luis Enrique van FC Barcelona beschouwt het als een grote uitdaging dat hij de komende twee maanden zijn sterspeler Lionel Messi moet missen vanwege een blessure.

EPA
EPA

,,We missen onze beste speler. Een speler als Lionel Messi is uniek. Het is onmogelijk om hem te vervangen en ik ga niet doen alsof dat kan '', zei de coach maandag op een persconferentie over de thuiswedstrijd van de Catalanen dinsdag in de Champions League tegen Bayer Leverkusen.

Messi viel zaterdag uit in de openingsfase van de competitiewedstrijd tegen Las Palmas. De Argentijnse aanvaller liep een scheur op in de binnenband van zijn linkerknie. De doktoren rekenen op een hersteltermijn van zeven tot acht weken.

Enrique wil echter niet doemdenken: ,,We hebben veel kwaliteit en ons idee blijft hetzelfde. Ik weet zeker dat we de komende wedstrijden doorkomen. Het is altijd aanpassen als een speler geblesseerd raakt maar het kan ook een extra motivatie zijn voor de overige spelers'', vervolgde hij op het spervuur aan vragen over de afvaller.

Na het gelijkspel tegen AS Roma (1-1) in de eerste speelronde van de Champions League kan de titelverdediger de punten goed gebruiken. ,,Het is een belangrijke wedstrijd omdat we tegen AS Roma niet de punten kregen die we verdienden'', reageerde Enrique. Hij verwacht een lastige wedstrijd tegen de Duitsers. ,,Ze gaan ons veel problemen bezorgen. We moeten heel goed spelen en in eigen huis de punten pakken.''


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen