VOETBAL4 jun '15 10:47Aangepast op 4 jun '15 14:26

Juventus mist Chiellini in finale

Auteur: ANP Nieuws

TURIJN (ANP) - Juventus heeft een zware tegenvaller gekregen in de aanloop naar de finale van de Champions League.

EPA
EPA

De Italiaanse kampioen moet het in Berlijn stellen zonder Giorgio Chiellini. De 30-jarige international, een vaste waarde achterin bij de 'Oude Dame', heeft een scheurtje opgelopen in zijn linkerkuit. Dat bleek donderdag bij medisch onderzoek in Turijn.

Het komt zodoende in het Olympiastadion niet tot een confrontatie tussen Chiellini en Luis Suárez, de spits van FC Barcelona die de Italiaan vorig jaar op het WK in de schouder beet. Het leverde de Uruguayaan een schorsing voor vier maanden en negen interlands op.

De spijkerharde Italiaanse verdediger geldt als het slot op de deur in de defensie van Juventus. Trainer Massimiliano Allegri zal nu een ander plan moeten bedenken om de gevreesde MSN-voorhoede van Barcelona (Messi, Suárez en Neymar) af te stoppen. Hij kan waarschijnlijk wel beschikken over Andrea Barzagli, die de training heeft hervat na een hamstringblessure.

FC Barcelona werkt zonder blessurezorgen toe naar de grote finale in Berlijn. Andrés Iniesta viel vorige week vanwege kuitklachten uit in de Spaanse bekerfinale tegen Athletic Bilbao (3-1), maar de Spaanse middenvelder traint inmiddels weer volop mee. Trainer Luis Enrique neemt vrijdag zijn volledige selectie van 23 man mee naar Duitsland, aangevuld met drie spelers uit het tweede elftal.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen