VOETBAL29 apr '15 12:22Aangepast op 29 apr '15 13:57

Berlusconi in gesprek over verkoop AC Milan

Auteur: ANP Nieuws

MILAAN (ANP) - Silvio Berlusconi gaat woensdag in gesprek over de gedeeltelijke verkoop van voetbalclub AC Milan, waarvan hij de eigenaar is.

EPA
EPA

Dat meldt een bron uit de omgeving van de Italiaanse ex-premier.

Onderhandelingspartner van Berlusconi is de Thaise zakenman Bee Taechaubol, over wie in februari al werd gemeld dat hij een bod van 1 miljard euro had uitgebracht op de Serie A-club. Volgens de bron is het overleg 'heel belangrijk', maar worden er nog geen knopen doorgehakt.

Het Italiaanse financiële dagblad Sole 24 Ore schreef woensdag dat Taechaubol nu van plan is een bod van 500 miljoen euro uit te brengen op AC Milan. De Thai zou in ruil voor dat bedrag voor 51 procent eigenaar van de voetbalclub worden.

Schuld

Het is goed mogelijk dat Berlusconi's besluit om AC Milan voor een deel te verkopen, te maken heeft met de moeilijke periode waarin de club zich momenteel bevindt. De Rossoneri hebben een schuld van 250 miljoen euro, en draaiden in 2014 ruim 90 miljoen euro verlies. Ook sportief gaat het de Milanezen met een tiende plaats in de competitie, ruim buiten het bereik van plaatsing voor Europees voetbal, niet voor de wind.

Als de deal doorgaat, zou AC Milan niet de eerste grote Italiaanse voetbalclub zijn die in handen van rijke Aziatische investeerders komt. Aartsrivaal en stadiongenoot Internazionale ging in 2013 al voor bijna 500 miljoen euro over in handen van een groep Indonesische investeerders.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen