VOETBAL24 sep '15 17:03Aangepast op 24 sep '15 20:23

Trainer Bosz gewoon op de bank in Heerenveen

Auteur: ANP Nieuws

ZEIST (ANP) - Trainer Peter Bosz zit zaterdag 'gewoon' op de bank als zijn club Vitesse het in Friesland voor de competitie opneemt tegen sc Heerenveen.

ANP
ANP

De aanklager betaald voetbal wilde de trainer schorsen wegens zijn aanvaring met scheidsrechter Danny Makkelie woensdagavond tijdens het bekerduel tegen Heracles, maar Bosz ging niet akkoord met een schikking. Zijn beroep dient op donderdag 1 oktober.

Het akkefietje tussen Makkelie en Bosz ontstond toen Vitesse met negen man kwam te staan omdat Marvelous Nakamba zijn tweede gele kaart kreeg. Eerder was Renato Ibarra ook al naar de kant gestuurd. Bosz beklaagde zich daarover en mocht ook vertrekken.

De aanklager betaald voetbal meent dat Bosz het voetbal in diskrediet heeft gebracht door zich te beklagen over de beslissingen van de scheidsrechter, door zijn weigering om het speelveld te verlaten en door zich nogmaals te beklagen in interviews na afloop van de wedstrijd. De aanklager stelde een schorsing voor vier wedstrijden voor aan Bosz maar die heeft dat geweigerd. De tuchtcommissie wilde zijn beroep donderdagavond nog behandelen maar het dossier was om diverse redenen pas laat compleet. Vitesse krijgt daarom een week extra voorbereidingstijd.

Acht man

Makkelie legde de verhitte wedstrijd stil omdat Bosz weigerde naar de tribune te vertrekken. Vitesse eindigde het duel uiteindelijk met acht man door nog een rode kaart voor Guram Kashia. De club uit Arnhem verloor in Almelo door drie doelpunten in de verlenging: 4-1.

Peter Bosz en Vitesse hebben de KNVB laten weten niet akkoord te gaan met het schikkingsvoorstel van de aanklager. Bosz liet woensdagavond al weten dat hij geen idee had waarom hij werd weggestuurd. De directie van de club liet donderdag in een reactie weten dat de wedstrijd en de gang van zaken uitvoerig zijn geanalyseerd en dat er ,,zeer steekhoudende argumenten'' zijn om een schikking af te wijzen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen