VOETBAL23 sep '15 22:51

Heracles in verlenging langs acht man Vitesse

Auteur: ANP Nieuws

ALMELO (ANP) - In een bizarre bekerwedstrijd heeft Heracles Almelo woensdagavond van Vitesse gewonnen.

ANP
ANP

De Tukkers versloegen de Arnhemse ploeg met 4-1 in de verlenging. Dat gebeurde in een verhit duel waarin drie spelers van Vitesse in het laatste half uur van de reguliere speeltijd met twee keer geel van het veld moesten (Renato Ibarra, Marvelous Nakamba en Guram Kashia).

Arbiter Danny Makkelie stuurde ook trainer Peter Bosz van Vitesse in de hectische slotfase naar de tribunes. Daar had de boze coach aanvankelijk geen trek in, waarna de scheidsrechter besloot tot een afkoelingsperiode bij een stand van 0-1.

Na een korte pauze keerden de teams terug voor de laatste tien minuten. Een strafschop van Oussama Tannane leverde voor Heracles nog geen gelijkmaker op, maar in de extra tijd kwam invaller Robin Gosens alsnog tot scoren.

Tannane

Het was Tannane, die in de 94e minuut nu wel een strafschop benutte: 2-1. Invaller Paul Gladon tilde de stand naar 3-1. Daarna speelde de verrassende nummer twee van de eredivisie eindelijk een gewonnen wedstrijd, met de laatste treffer van Wout Weghorst.

Vitesse begon aan het bekerduel met liefst zes andere basisspelers dan in de voorgaande competitiewedstrijd tegen De Graafschap (3-0). Doelman Piet Velthuizen, enigszins in de vergetelheid geraakt, kreeg als vervanger van Eloy Room weer eens een kans om zijn kunsten te etaleren. Heracles Almelo trad ongewijzigd aan.

Zwaar gehavend

Na ruim een kwartier brak Denis Olinik de score open met een prachtig schot in de verre hoek, 0-1. Beide ploegen bleken nadien goed aan elkaar gewaagd, al kreeg Vitesse tot aan de rust de meeste kansen. Met name Kashia was ongelukkig in de afronding. Tannane was met een paar afstandsschoten evenmin fortuinlijk.

Vitesse verzuimde kort na de rust de voorsprong uit te bouwen. De Arnhemse ploeg kreeg drie kansen op rij, maar Valeri Qazaishvili, Kevin Diks en Kashia konden de sterke doelman Bram Castro niet passeren. Na ruim een uur kwam het publiek ogen en oren tekort om alle ontwikkelingen op het veld bij te houden. Met acht man op het veld en zonder hoofdtrainer op de bank was er voor het zwaar gehavende Vitesse geen redden meer aan: 4-1.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen