VOETBAL23 aug '15 20:41Aangepast op 23 aug '15 23:28

Juventus verliest bij start seizoen

Auteur: ANP Nieuws

TURIJN (ANP) - De seizoensstart van Juventus is bepaald niet verlopen zoals de ploeg voor ogen had.

EPA
EPA

De Italiaans kampioen verloor zondag thuis met 0-1 van Udinese. Fransman Cyril Théréau maakte een kwartier voor tijd de enige treffer.

Juventus werd vorig seizoen afgetekend kampioen, veroverde de beker en haalde finale van de Champions League. Eerder deze maand werd ook de supercup binnengesleept. De ogen waren dan ook gericht op de ploeg uit Turijn bij het begin van de nieuwe competitie in de Serie A. 'Juve' moet echter direct in de achtervolging op bijvoorbeeld Lazio Roma.

Opvallend was, naast de goal van Théréau, een vrije trap van Juventus-sterspeler Paul Pogba. Die produceerde in de eerste helft een gigantische afzwaaier.

Milan

Anderzijds wisten ook Napoli en AC Milan hun openingsduel niet te winnen. Met name het verlies van Milan uit bij Fiorentina was opvallend. De bezoekers zagen na 37 minuten Rodrigo Ely al vertrekken met twee keer geel, waarna Marcos Alonso de vrije trap verzilverde. Een tackle van Alessia Romagnoli in het strafschopgebied in de tweede helft maakte het alleen maar erger: Josip Ilicic schoot binnen vanaf elf meter. Bij Milan startte Nigel de Jong in de basis.

Napoli gaf een voorsprong uit handen op bezoek bij Sassuolo. Marek Hamsik maakte al na drie minuten de 0-1, maar voor rust stond het dankzij Antonio Flores alweer gelijk. Tien minuten voor tijd bezegelde Nicola Sansone het lot van Napoli. Internazionale profiteerde optimaal van de misstappen van de directe concurrenten. In de 93e minuut maakte Stevan Jovetic een doelpunt tegen de tien overgebleven spelers van Atalanta: 1-0.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen