VOETBAL21 feb '15 20:41

Kramer helpt ADO opnieuw aan zege

Auteur: ANP Nieuws

DEN HAAG (ANP) - Diep in blessuretijd heeft Michiel Kramer ADO Den Haag opnieuw aan een overwinning geholpen.

ANP
ANP

De scherpschutter zorgde voor de 3-2-winst op PEC Zwolle. ADO is daardoor bezig aan een goede serie. De ploeg is al acht wedstrijden op rij in eigen huis ongeslagen. De laatste maal dat het de Haagse club lukte zo’n reeks neer te zetten was in 1979.

Bij PEC debuteerde Eli Babalj in de spits. Noodgedwongen moest trainer Ron Jans een beroep doen op de van AZ gehuurde aanvaller omdat Stef Nijland geschorst op de tribune zat en Tomás Necid nog te veel last had van een voetblessure. Bij Den Haag ontbrak aanwinst Aleksandr Iakovenko door een kwetsuur aan een enkel.

ADO had in de eerste helft vanaf de aftrap het beste van het spel. Zonder tot groots voetbal te komen kreeg de thuisclub een paar kansen. Topscorer Kramer was enkele malen dicht bij de openingstreffer, maar op beslissende momenten miste hij precisie. PEC deed aanvallend weinig. De toch al gemankeerde aanvalslinie raakte na een kwartier ook Sheraldo Becker kwijt. Mustafa Saymak was zijn vervanger.

Voorsprong

Kort voor rust kwam Den Haag verdiend op voorsprong. Middenvelder Roland Alberg schoot raak met onbedoelde medewerking van Wout Brama, die het schot onderweg beroerde waardoor doelman Warner Hahn kansloos was.

Een kwartier na de pauze verdubbelde Wilson Eduardo de marge. Na een knappe individuele actie passeerde de Portugese aanvaller keeper Hahn en maakte daarmee zijn eerste doelpunt in Haagse dienst. Nog geen vijftien minuten later bracht Ben Rienstra de spanning terug in de wedstrijd na een slordigheid van verdediger Timothy Derijck.

In de spannende slotfase gebeurde van alles. In blessuretijd tekende invaller Mustafa Saymak voor de gelijkmaker. Genoeg voor een Zwols punt was dat niet. Vlak voor tijd was Michiel Kramer, net als bij de vorige thuiswedstrijd tegen NAC Breda, beslissend. Het was zijn veertiende doelpunt deze competitie.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen