VOETBAL6 apr '15 17:10

PSV viert mogelijk feest zonder schaal

Auteur: ANP Nieuws

EINDHOVEN (ANP) - PSV viert komend weekeinde mogelijk het kampioensfeest, zonder dat de schaal daarbij getoond kan worden.

ANP
ANP

Als de ploeg van trainer Phillip Cocu vrijdag in Eindhoven wint van PEC Zwolle en concurrent Ajax een dag later onderuit gaat bij Heracles Almelo, is de titel voor de Brabanders een feit. PSV krijgt de kampioensschaal dan echter pas een week later, bij de thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen op zaterdag 18 april. Dat liet een woordvoerder van de KNVB maandag weten.

PSV gaat dinsdag met alle betrokken partijen om de tafel zitten om de opties voor komend weekeinde te bespreken. Duidelijk is dat de KNVB echter het programma niet gaat omgooien, wat betekent dat PSV sowieso een dag voor Ajax speelt. Het zou dus kunnen dat de Eindhovenaren zonder te spelen kampioen worden, als de Amsterdamse titelverdediger zaterdag in de fout gaat.

Met nog vijf wedstrijden te gaan, heeft PSV in de eredivisie tien punten voorsprong op Ajax. Als beide clubs tijdens de dertigste speelronde tot winst komen, kan PSV het karwei een week later zelf afmaken. De Eindhovenaren, die in 2008 voor het laatst kampioen werden, spelen dan op zaterdag thuis tegen Heerenveen. Ajax ontvangt een dag later NAC Breda.

In 2009 werd AZ kampioen zonder zelf te spelen. De ploeg uit Alkmaar zag destijds op televisie hoe concurrent Ajax verloor bij PSV, waardoor de titel een feit was. AZ had zich een dag eerder op eigen kracht al kunnen verzekeren van het kampioenschap, maar verloor toen thuis van Vitesse. Amper 24 uur later later kon de Noord-Hollandse club alsnog een spontaan kampioensfeest vieren op het bordes van het stadion. De schaal werd pas later in ontvangst genomen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen