VOETBAL4 apr '15 21:47

Heerenveen en NAC scoren niet

Auteur: ANP Nieuws

HEERENVEEN (ANP) - NAC Breda heeft zaterdag weer een puntje verzameld in de strijd tegen degradatie.

Marten de Roon (R) van sc Heerenveen in duel met Divine Naah (L) van NAC Breda. ANP PRO SHOTS
Marten de Roon (R) van sc Heerenveen in duel met Divine Naah (L) van NAC Breda. ANP PRO SHOTS

De Brabantse ploeg speelde in Friesland met 0-0 gelijk bij sc Heerenveen. Met 26 punten uit 29 duels staat de formatie van trainer Robert Maaskant wel nog altijd in de gevarenzone. Heerenveen blijft door het gelijkspel op koers voor een plek in de play-offs om Europees voetbal.

Beide ploegen kregen voor de aftrap nog een teleurstelling te verwerken. Heerenveen kon niet beschikken over centrumverdediger Joost van Aken, terwijl NAC spits Erik Falkenburg vlak voor de aftrap zag afhaken. De oud-speler van AZ voelde zich niet helemaal lekker tijdens de warming-up en liet zich op het laatste moment nog vervangen door Mats Seuntjens.

Ondanks die tegenvaller was NAC de eerste helft de brutaalste ploeg. De Brabanders lieten Heerenveen aanvallen, om er vervolgens in de tegenaanval uit te komen. Die tactiek leverde de ploeg enkele aardige kansen op. De grootste was na een dikke twintig minuten voor Adnane Tighadouini, die de bal na een pass van de sterk spelende Demy de Zeeuw voor het intikken had. De vleugelspits maaide echter volledig over de bal heen en zag zo de kans aan zich voorbij gaan.

Trukendoos

De thuisploeg had weinig te melden. Het thuispubliek veerde hoogstens even op als Sam Larsson aan de bal kwam. De Zweedse baltovenaar gooide de trukendoos regelmatig open, maar even vaak was het rendement nihil. Pas na een uur moest NAC-doelman Jelle ten Rouwelaar zich echt strekken op een Friese poging. De keeper greep goed in op een schot van Luciano Slagveer. Die krulde de bal even later ook nog eens rakelings naast.

Heerenveen kreeg na die kansen eindelijk echt vat op de wedstrijd. Dat leverde in de slotfase nog een reeks kansen op. Simon Thern had een kwartier voor tijd de 1-0 voor het inschieten, maar de Zweed deed hetzelfde als wat Tighadouini voor rust deed: ook hij miste de bal half. Vervolgens werd ook nog een Friese kopbal van de lijn gehaald.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen