VOETBAL3 nov '15 22:51

Rooney bevrijdt Manchester United

Auteur: ANP Nieuws

MANCHESTER (ANP) - Manchester United heeft dinsdag in de Champions League de ban gebroken.

EPA
EPA

De ploeg van trainer Louis van Gaal speelde in Engeland in de aanloop naar de thuiswedstrijd tegen CSKA Moskou liefst drie keer met 0-0 gelijk. Op Old Trafford kwamen de Mancunians, met Daley Blind als basisspeler, eindelijk weer tot scoren. Het bevrijdende doelpunt van Wayne Rooney bleek voldoende voor de zege (1-0) én voor de koppositie in poule B, met PSV als goede tweede.

In de aanloop naar de wedstrijd tegen de Russen stond met name bankzitter Memphis Depay nogal in de belangstelling. De ex-aanvaller van PSV kreeg maandag behoorlijk wat kritiek van bondscoach Danny Blind te verwerken. ,,Hoge bomen vangen veel wind'', sprak de oud-international over Depay, die vooralsnog niet is opgenomen in de voorselectie van Oranje. Van Gaal nam het in Manchester meteen voor zijn topaankoop op. ,,Hij komt terug en misschien nog wel sterker dan voorheen.''

Depay behoorde eigenlijk niet tot de wedstrijdselectie voor het duel met CSKA Moskou. Door ziekte van Morgan Schneiderlin mocht hij zich dinsdag alsnog melden in het vertrouwde spelershotel. Depay kwam niet met de teambus maar met een privéauto aan bij het verzamelpunt. Sommige Britse media concludeerden daaruit dat de Nederlandse speler te laat was verschenen op zijn afspraak. Van Gaal sprak dat voor het begin van de wedstrijd echter krachtig tegen.

Rake kopbal

ManUnited had tegen CSKA Moskou dringend behoefte aan doelpunten én een overwinning. In de eerste helft was de onmacht bij de thuisploeg in de afronding echter opnieuw groot. Rooney, Jesse Lingard en Juan Mata verschenen wel in kansrijke positie, maar misten zuiverheid en overzicht in hun doelgerichte acties om tot scoren te kunnen komen.

Na de pauze toonde de thuisploeg aanvankelijk weinig verbetering. In het aanhoudende overwicht kopte Marcos Rojo in vrijstaande positie naast en was ook Rooney nog niet trefzeker. In de 74e minuut mocht Depay het toch nog laten zien. Het was echter Rooney die zijn ploeg met een rake kopbal over het dode punt hielp: 1-0.

Gerelateerde artikelen