VOETBAL3 okt '15 14:03

Franse regering blijft Platini steunen

Auteur: ANP Nieuws

PARIJS (ANP) - De Franse regering is niet van plan om de steun aan de in opspraak geraakte UEFA-preses Michel Platini in te trekken.

EPA
EPA

,,Als er een probleem zou zijn geweest, zou hij zich niet kandidaat hebben gesteld voor het voorzitterschap van de FIFA'', zei de Franse sportminister Patrick Kanner zaterdag.

Platini, die mogelijk smeergeld van de scheidende FIFA-baas Sepp Blatter aannam, heeft persoonlijk contact gezocht met het Franse sportministerie om nogmaals te benadrukken dat hij niets fouts heeft gedaan. ,,Zijn boodschap aan ons was: blijf vertrouwen in mij houden.''

Platini ontving in 2011 een bedrag van 1,8 miljoen euro van de FIFA voor werkzaamheden die hij tussen 1999 en 2002 als persoonlijk adviseur van Blatter zou hebben verricht. In 2011 werd Blatter ook herkozen als voorzitter van de FIFA. Volgens diverse waarnemers zou de 79-jarige Zwitser de steun van Platini en daarmee van de UEFA-lidstaten hebben gekocht. De Zwitserse justitie is een strafrechtelijke procedure tegen Blatter begonnen. Platini is officieel nog geen verdachte in deze zaak.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen