VOETBAL23 sep '15 22:02

AZ met ruime cijfers langs VVV-Venlo

Auteur: ANP Nieuws

ALKMAAR (ANP) -AZ heeft woensdagavond VVV-Venlo met ruime cijfers uitgeschakeld in de tweede ronde van het KNVB-bekertoernooi.

ANP
ANP

De Alkmaarse ploeg, die dit seizoen vooralsnog heel wisselvallig presteert, zegevierde op eigen veld met 6-1. Een topprestatie was dat niet, want de eerstedivisieclub speelde het grootste deel van de wedstrijd met een man minder. In de laatste twintig minuten scoorde AZ liefst vier keer.

VVV-Venlo moest al na zeven minuten verder met tien man na de rode kaart voor de Belgische verdediger Kristiaan Haagen, die Vincent Janssen vloerde in het strafschopgebied. Jop van der Linden maakte van elf meter geen fout (1-0). In de 37e minuut had Muamer Tankovic succes met een mooie lob (2-0).

Na de rust liet AZ het duel aanvankelijk een beetje lopen. VVV kwam via een treffer van Vito van Crooy in de 69e minuut zelfs even terug in de wedstrijd, maar kort daarna bracht invaller Robert Mühren de marge voor AZ weer op twee doelpunten (3-1). De thuisploeg liep daarna uit naar 6-1 dankzij treffers van Markus Henriksen (twee) en opnieuw Tankovic.

Poldervaart

Roda JC kwam in de uitwedstrijd tegen De Treffers (0-3) vijf minuten voor de rust op voorsprong. Hicham Faik scoorde in Groesbeek uit een vrije trap (0-1). Tomi Juric en Tom van Hyfte kwamen na de pauze tot scoren.

In het duel tussen Barendrecht en Excelsior (0-2) kwam de eredivisieploeg uit Rotterdam al in de derde minuut op voorsprong door een treffer van Tom van Weert. Na bijna een half uur miste Jeff Stans een strafschop (naast). Pas in blessuretijd besliste Daryl van Mieghem het duel.

Trainer Adrie Poldervaart beleefde een speciale avond. Hij is dit seizoen werkzaam als coach van Barendrecht, maar fungeert ook al ruim twintig jaar als fysiotherapeut van Excelsior.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen