VOETBAL23 nov '15 19:57Aangepast op 23 nov '15 20:23

Benitez houdt vertrouwen bestuur Real Madrid

Auteur: ANP Nieuws

MADRID (ANP) - Trainer Rafael Benitez houdt het vertrouwen en de steun van het bestuur van Real Madrid.

EPA
EPA

Voorzitter Florentino Pérez heeft dat maandagavond meegedeeld op een persconferentie na een vergadering met het bestuur van de Spaanse voetbalclub.

De Madrileense topclub werd zaterdag in eigen stadion vernederd door FC Barcelona (0-4). De positie van Benitez kwam daardoor verder onder druk te staan. De 55-jarige Madrileen, die afgelopen zomer Carlo Ancelotti opvolgde, heeft een moeizame relatie met een aantal spelers onder wie superster Cristiano Ronaldo.

,,Ik begrijp de woede van de supporters maar ik denk dat we rustig moeten blijven. Benitez is net begonnen en ik weet zeker dat hij ons resultaten zal bezorgen. Sinds januari heeft ons team problemen en we hebben Benitez gekozen om de situatie te verbeteren. De problemen zijn niet van de ene op de andere dag opgelost. We moeten vertrouwen houden'', aldus Pérez. Binnen het bestuur van de club was eensgezindheid over de beslissing om het vertrouwen in de trainer uit te spreken, benadrukte de voorzitter. Volgens hem is de relatie tussen de trainer en de spelers goed.

Ancelotti werd in mei weggestuurd nadat twee maanden eerder nog het volste vertrouwen in hem werd uitgesproken door het bestuur. Volgens Pérez wil dat nu niks zeggen. ,,En wat de komende maanden gaat gebeuren, weet ik niet'', reageerde de voorzitter op vragen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen