VOETBAL14 apr '15 17:42

Spartak Moskou bestraft voor racistische fans

Auteur: ANP Nieuws

MOSKOU (ANP) - Spartak Moskou mag de komende twee uitwedstrijden in de Russische competitie, op vrouwen en kinderen tot twaalf jaar na, geen publiek meenemen.

EPA
EPA

Die straf heeft de club van Quincy Promes dinsdag van de nationale voetbalbond gekregen. Aanhangers van Spartak hingen in de verloren uitwedstrijd tegen Arsenal Toela op 9 april (1-0) onder meer spandoeken op met racistische tekens.

De 'supporters' hingen in de bewuste wedstrijden spandoeken op met Keltische kruizen en hakenkruizen. Bovendien klommen ze tijdens het duel op het dak van het stadion om de fans van Arsenal Toela te bestoken met vuurwerk en andere voorwerpen. Spartak kreeg naast de straf voor het publiek ook nog een boete van bijna 12.000 euro.

Toela kreeg ook een geldstraf, die opvallend genoeg hoger was dan die voor Spartak: 15.500 euro. De Russische bond vindt dat Toela de veiligheidsmaatregelen niet op orde had. Een van de aanhangers van Spartak viel van het dak en brak beide armen. Daarnaast moet Toela de eerstvolgende thuiswedstrijd op neutraal terrein spelen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen