VOETBAL16 jan '15 14:04Aangepast op 16 jan '15 15:46

Twente heeft Castaignos terug tegen Feyenoord

Auteur: ANP Nieuws

ROTTERDAM (ANP) - FC Twente kan zondag in de uitwedstrijd tegen Feyenoord weer beschikken over Luc Castaignos.

ANP
ANP

De spits miste de laatste duels voor de winterstop vanwege een oogblessure, maar heeft in de winterstop voldoende wedstrijdritme opgedaan om tegen zijn oude club te spelen.

Ook Rasmus Bengtsson is weer inzetbaar. De Zweedse stopper stond aan de kant vanwege een hamstringblessure. Shadrach Eghan is weer hersteld van een schouderoperatie, maar zal er in De Kuip nog niet bij zijn. Dat laatste geldt ook voor de geschorste Renato Tapia.

Twente won vorig jaar in Rotterdam met 4-1 van Feyenoord. Dat resultaat zou trainer Alfred Schreuder graag herhalen. ,,Het is mooi de competitie te hervatten tegen een topteam als Feyenoord. We gaan voor de winst en dat moeten we zondag uitstralen.''

Goede ploeg

Ook zijn collega Fred Rutten vindt het prettig om de tweede competitiehelft te beginnen met een wedstrijd tegen een goede ploeg. ,,Beide ploegen moeten winnen, dat maakt deze wedstrijd een hele mooie om mee te beginnen'', zei de coach van Feyenoord. ,,Twente heeft een stabiel elftal, dat weinig wedstrijden verliest. Toch denk ik dat wij beter zijn. Dat blijkt uit de huidige stand op de ranglijst en dat was in mijn ogen ook zichtbaar in de eerdere ontmoeting van dit seizoen.'' Die eindigde in 0-0.

Bij de thuisploeg is Elvis Manu er niet bij. De aanvaller heeft een liesoperatie ondergaan. Rutten noemde dat nieuws een flinke domper. ,,Vooral voor Elvis zelf is dit heel vervelend, omdat hij dit seizoen tot dusver een goede ontwikkeling doormaakte. Ook voor ons is zijn afwezigheid een aderlating.''


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen