VOETBAL16 nov '15 11:45Aangepast op 16 nov '15 14:19

Veiligheid hoogste prioriteit bij oefenduel

Auteur: ANP Nieuws

HANNOVER (ANP) - De veiligheid bij het oefenduel van dinsdagavond tussen Duitsland en Nederland heeft de hoogste prioriteit.

EPA
EPA

,,We moeten alles doen om de veiligheid bij de wedstrijd te waarborgen'', zei de Duitse minister van Justitie Heiko Maas maandag.

De politie in Hannover analyseert na de aanslagen in Parijs de veiligheidssituatie in de speelstad. ,,We bereiden ons op de wedstrijd voor'', zei een woordvoerder. Hij wilde niet zeggen hoeveel agenten en veiligheidsbeambten worden ingezet rondom het oefenduel. Ook bij het hotel van de Duitse ploeg in Barsinghausen zijn extra maatregelen genomen, zei een medewerkster. De toegangsweg naar het trainingsterrein is afgesloten. Agenten controleren automobilisten die willen parkeren bij het complex.

Het was tot aan zondag maar de vraag of de wedstrijd in Hannover zou doorgaan. Het Duitse elftal speelde in Parijs tijdens de terreuraanslagen van vrijdag en keerde aangeslagen terug. ,,Ik ben de 'Mannschaft' dankbaar dat ze toch wil spelen. Onze boodschap is duidelijk: wij laten onze levens niet beïnvloeden. Het plezier dat een wedstrijd niet doorgaat, gunnen we geen enkele terrorist'', zei Maas.

Hij is dinsdag zelf bij de wedstrijd, samen met andere Duitse ministers en bondskanselier Angela Merkel. Vanuit de Nederlandse regering wonen minister Edith Schippers (Sport) en Jeanine Hennis-Plasschaert (Defensie) het oefenduel bij.

Gerelateerde artikelen