VOETBAL6 nov '15 18:20Aangepast op 6 nov '15 19:25

Blatter moet rust houden van artsen

Auteur: ANP Nieuws

ZÜRICH (ANP) - Alle perikelen bij de wereldvoetbalbond FIFA hebben hun weerslag op de fysieke gesteldheid van Sepp Blatter.

EPA
EPA

De geschorste FIFA-voorzitter meldde zich vrijdag in het ziekenhuis voor medische controle. Blatter is in orde en kan waarschijnlijk snel weer naar huis, meldde zijn advocaat in een reactie op alle geruchten over de gezondheidstoestand van zijn cliënt.

Blatter moet op advies van zijn artsen voorlopig rust houden. De 79-jarige Zwitser heeft daarom al zijn publieke optredens voor de komende tien dagen afgezegd, meldden media in zijn land.

Volgens de woordvoerder van Blatter concludeerden artsen dat de geschorste voetbalbaas vanwege alle stress rustig aan moet doen. De ethische commissie van de FIFA besloot op 8 oktober om Blatter voor negentig dagen te schorsen, net als diens rechterhand Jérôme Valcke en de Europese voetbalbaas Michel Platini. De bejaarde Zwitser wordt door justitie in zijn land verdacht van fraude en omkoping.

Platini

De zaak spitst zich vooral toe op een verdachte betaling van 1,8 miljoen euro die Blatter in 2011 aan Platini deed, voor werkzaamheden die de Fransman tussen 1999 en 2002 had verricht als adviseur van de FIFA-preses. Kort daarna werd de Zwitser herkozen, naar verluidt mede doordat Platini veel Europese landen had overtuigd op Blatter te stemmen. Volgens Blatter betreft die dubieuze betaling ,,een herenakkoord''. Platini heeft nog altijd niet verklaard waarom hij dat bedrag pas zoveel jaar later heeft ontvangen.

De Fransman is een van de zeven kandidaten om de vertrekkende Blatter volgend jaar op te volgen als FIFA-voorzitter. De kansen van Platini zijn echter fors geslonken door de corruptiezaak waarin hij verzeild is geraakt.

Gerelateerde artikelen