VOETBAL29 sep '15 17:20

Tsjechen zonder omstreden linksback in ArenA

Auteur: ANP Nieuws

PRAAG (ANP) - De Tsjechische bondscoach Pavel Vrba heeft linksback David Limbersky niet opgenomen in de selectie voor EK-kwalificatiewedstrijden volgende maand tegen Turkije en Nederland.

EPA
EPA

Limbersky reed eerder deze maand zwaar onder invloed zijn limousine in de prak en probeerde toen te vluchten voor de politie. De bondscoach wilde dinsdag echter niet vertellen waarom hij een van zijn meest stabiele verdedigers thuislaat. ,,Het publiek zal het wel begrijpen'', zei Vrba dinsdag in een cryptische toelichting.

Limbersky werd door zijn club Victoria Plzen al gestraft voor het ongeluk. Zijn aanvoerdersband werd afgepakt en de speler kreeg een boete. De voetballer bood excuses aan voor zijn gedrag.

De Tsjechen kunnen in de laatste twee EK-kwalificatieduels verder niet beschikken over middenvelder Tomas Rosicky van Arsenal wegens een blessure. Jaroslav Plasil en Tomas Necid zijn wel weer fit.

EK

Tsjechië heeft zich al geplaatst voor het EK voetbal volgend jaar in Frankrijk. Oranje moet hopen dat Turkije punten verspeelt om via de play-offs nog een EK-ticket te kunnen bemachtigen.

Oranje speelt op 13 oktober tegen Tsjechië in de Amsterdam ArenA.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen