VOETBAL7 mei '15 12:24

Huistra interim-bondscoach Indonesië

Auteur: ANP Nieuws

JAKARTA (ANP) - Pieter Huistra is benoemd tot interim-bondscoach van Indonesië voor de WK-kwalificatieduels van volgende maand tegen Taiwan (uit) en Irak (thuis).

ANP
ANP

Het zijn de eerste wedstrijden op weg naar een eventueel WK 2018 in Rusland voor het land, dat verder in de poule zit met Thailand en Vietnam.

Huistra, voormalig trainer van FC Groningen en De Graafschap, is sinds december al technisch directeur bij de Indonesische bond. Of hij na juni aanblijft als bondscoach wordt na de twee duels geëvalueerd.

,,Ik wilde alle burgers van Indonesië tonen dat ze trots kunnen zijn op het nationale voetbalelftal", zegt Huistra op de website van de bond. ,,Het zal geen makkelijk debuut worden tegen Taiwan en Irak in een sowieso zware groep. Irak is favoriet voor de groepswinst."

Vijfde Nederlandse bondscoach

Huistra gaat de komende weken bekijken of hij veranderingen doorvoert in de selectie. ,,Ik wil spelers die gedisciplineerd zijn en bereid zijn om hard te vechten, maar ik moet ze ook kunnen integreren in het elftal. We moeten over vier weken al resultaat halen."

De 48-jarige Fries is de vijfde Nederlandse bondscoach van het Indonesische elftal, dat momenteel volledig bestaat uit spelers die in eigen land actief zijn. Wim Rijsbergen was van 2011 tot 2012 de laatste. Henk Wullems (1996-1997), Frans van Balkom (1978-1979) en Wiel Coerver (1975-1976) gingen hem voor. In de jaren dertig was Johannes Mastenbroek de eerste bondscoach van de voormalige Nederlandse kolonie.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen