VOETBAL6 mei '15 11:41

Ontslagen Boessen maakt kans op Gouden Stier

Auteur: ANP Nieuws

ZEIST (ANP) - Trainer Wil Boessen maakt kans om uitgeroepen te worden tot beste trainer van de Jupiler League.

ANP
ANP

De KNVB maakte woensdag bekend dat de 51-jarige Limburgse coach een van de genomineerden is om de Gouden Stier te winnen. Boessen pakte dit seizoen de titel in de derde periode met FC Oss, maar werd begin deze week op non-actief gezet.

De club had het contract van Boessen eerder dit seizoen graag willen verlengen, maar beide partijen kwamen er niet uit. Volgens het bestuur van Oss ontstond daarna een ,,intern onhoudbaar spanningsveld''. Boessen zou verkondigen dat Oss ambitieloos was en daarom niet met hem verder wilde. Volgens het bestuur was de enige reden dat Boessen meer geld wilde verdienen dan de club zich wenste te veroorloven.

Desondanks mag Boessen dus hopen op de prijs voor beste trainer van dit seizoen. Hij heeft stevige concurrentie van Ruud Brood, die met NEC kampioen werd. De andere gegadigden voor de prijs zijn Jean-Paul de Jong van FC Eindhoven en Fred Grim van Almere City FC.

Categorieën

De Gouden Stieren worden in vier categorieën uitgereikt. Naast de prijs voor de beste trainer, wordt er ook een trofee uitgereikt aan de beste speler, het beste talent en de topscorer van de Jupiler League. De genomineerden in de categorie beste spelers zijn: Alireza Jahanbakhsh (NEC), Vincent Janssen (Almere City FC), Joey Sleegers (FC Eindhoven), Jonathan Opoku (FC Oss) en Sjoerd Ars (NEC).

Janssen en Sleegers maken ook nog kans op de prijs voor het beste talent. In die categorie zijn Dean Koolhof (De Graafschap) en Branco van den Boomen (FC Eindhoven) de andere kanshebbers. De prijs voor het beste talent wordt uitgereikt door bondscoach Guus Hiddink.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen