VOETBAL7 nov '15 21:45

Santos bezorgt NEC weer een overwinning

Auteur: ANP Nieuws

NIJMEGEN (ANP) - NEC blijft goede resultaten boeken op het hoogste niveau.

ANP
ANP

Op eigen veld werd zaterdagavond hekkensluiter De Graafschap met 2-0 verslagen, in een duel dat afgelopen seizoen nog in de Jupiler League werd gespeeld. De Venezolaanse goaltjesdief Christian Santos maakte beide doelpunten. NEC is door de overwinning tot dusver de best presterende promovendus sinds HFC Haarlem in 1976 en staat stevig in de subtop van de eredivisie. De Graafschap blijft wachten op de eerste zege van dit seizoen en heeft na twaalf wedstrijden pas twee punten.

Nadat NEC vorige week overtuigend had gewonnen bij AZ (2-4) en De Graafschap een merkwaardige thuiswedstrijd beleefde tegen PSV (3-6) begonnen de teams met ongewijzigde elftallen aan hun duel. NEC nam in eigen huis het initiatief. Met het meeste balbezit was de ploeg van trainer Ernest Faber dreigend, maar grote kansen leverde dat eigenlijk niet op.

Middenvelder Alexander Bannink van De Graafschap was na een half uur bijzonder ongelukkig toen hij een NEC-voorzet uit het strafschopgebied probeerde te schieten, maar die door een inschattingsfout volledig miste en de bal tegen zijn hand kreeg. Scheidsrechter Richard Liesveld was onverbiddelijk en legde de bal op de stip. Christian Santos bleef koel en schoot de strafschop onberispelijk in de rechterhoek.

De Graafschap liet het hoofd niet hangen en kreeg een paar flinke kansen. Cas Peters was een paar keer dicht bij een doelpunt. Bannink kreeg twee grote kansen om zich te revancheren, maar beide keren stond NEC-doelman Benjamin Kirsten in de weg. Na een prima uitgespeelde NEC-aanval gooide Santos de wedstrijd na tachtig minuten op slot met zijn negende doelpunt van het seizoen. De Graafschap blijft wachten op de eerste zege van dit seizoen.

Gerelateerde artikelen