VOETBAL15 mrt '15 15:52

FIFA: werkomstandigheden Qatar moeten beter

Auteur: ANP Nieuws

ZÜRICH (ANP) - FIFA-president Sepp Blatter heeft de Qatarese emir zondag op het hart gedrukt dat het land meer moet doen om de werkomstandigheden te verbeteren voor arbeiders die werken aan stadions en infrastructuur voor het WK voetbal in 2022.

EPA
EPA

,,Er is al veel gedaan, maar er moet nog meer gebeuren om te zorgen voor eerlijke arbeidsomstandigheden voor iedereen'', zei Blatter bij zijn bezoek aan de golfstaat.

,,Verbetering is alleen mogelijk als alle betrokkenen hun verantwoordelijkheid nemen, van de bouwbedrijven tot de autoriteiten'', zei Blatter, overigens zonder de FIFA te noemen. ,,Het is duidelijk dat Qatar zijn verantwoordelijkheid serieus neemt. Het land ziet het WK als katalysator voor positieve sociale veranderingen.''

Qatar krijgt veel kritiek voor de behandeling van gastarbeiders uit met name Nepal en India. Het land kondigde in mei hervormingen aan, maar volgens onder meer mensenrechtenorganisatie Amnesty International gaan die niet ver genoeg. Ook de FIFA kreeg veel kritiek omdat het weinig zou doen voor de arbeiders.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen