VOETBAL25 mrt '15 18:30

Van Persie in top vijf grootverdieners

Auteur: ANP Nieuws

PARIJS (ANP) - Robin van Persie heeft zich in een illuster rijtje van voetballers geschaard.

EPA
EPA

De spits van Manchester United staat vijfde op de ranglijst van grootverdieners in de voetbalwereld in 2014. Van Persie haalde vorig jaar zo'n 25,6 miljoen euro op aan salaris en reclame-inkomsten, zo berekende het tijdschrift France Football dat de jaarlijkse lijst publiceert.

Van Persie hoeft zich niet te schamen voor de spelers die meer op hun bankrekening kregen gestort. Lionel Messi is de absolute nummer een op de lijst, met een slordige 65 miljoen euro aan inkomsten. De Argentijnse vedette van FC Barcelona haalde niet alleen 28 miljoen euro aan sponsorinkomsten op. Hij kreeg voor zijn verdiensten bij Barça ook nog eens 36 miljoen aan loon.

Messi was met het recordbedrag zijn eeuwige rivaal Cristiano Ronaldo duidelijk de baas. De Portugees van Real Madrid kreeg 'slechts' 54 miljoen bijgeschreven. Neymar, de Braziliaanse balvirtuoos van Barcelona, eindigde als derde, met 36,5 miljoen euro. Van Persie moest ook Thiago Silva nog voor zich dulden. Deze Braziliaan van Paris Saint-Germain verdiende 27,5 miljoen euro.

Van Gaal

Van de top twintig die France Football publiceerde hebben Real Madrid en Manchester United de meeste dure jongens lopen. Beide clubs hebben vier spelers in de lijst. Van Persie heeft gezelschap van ploeggenoten Wayne Rooney, Angel di Maria en Radamel Falcao.

Ook manager Louis van Gaal mag zich verheugen over een plek op een mooi lijstje. Hij is de op vier na best verdienende trainer, met 10 miljoen. José Mourinho voert die lijst aan. De coach van Chelsea vergaarde in 2014 18 miljoen euro.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen