VOETBAL28 mei '15 15:55

Van Praag: Prins dichtbij meerderheid

Auteur: ANP Nieuws

ZÜRICH (ANP) - Prins Ali Bin Al-Hussein beschikt buiten Europa over de steun van meer dan zestig bonden.

Al-Hussein (L) en Van Praag. Archieffoto ANP
Al-Hussein (L) en Van Praag. Archieffoto ANP

Daarom is het cruciaal dat Europese landen eensgezind achter hem gaan staan. Dat heeft Michael van Praag donderdag gezegd tijdens een spoedbijeenkomst van de UEFA in Zürich.

Bin Al-Hussein verslaat vrijdag Sepp Blatter tijdens de verkiezingen voor het voorzitterschap van de FIFA als hij 105 van de in totaal 209 stemmen vergaart. Europa mag vrijdag 53 stemmen uitbrengen. Van Praag heeft het gevoel dat de Europese landen vrij eensgezind achter Ali Bin Al-Hussein gaan staan. Als de prognose van Van Praag zou kloppen, dan komt de prins uit Jordanië dichtbij een meerderheid.

,,De stemming is anoniem, maar het kan heel spannend worden'', zei Van Praag na zijn toespraak tijdens de bijeenkomst van de UEFA. ,,Ik heb uitgelegd waarom ik me heb teruggetrokken. De prins heeft buiten Europa veel meer stemmen dan ik. Daarom is het belangrijk dat Europa nu zo eensgezind als mogelijk achter hem gaat staan. Dat is de reden dat we de krachten zijn gaan bundelen. Zo hebben we de meeste kans om Blatter te verslaan.''


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen