VOETBAL10 mei '15 16:40

Excelsior speelt zich veilig tegen FC Utrecht

Auteur: ANP Nieuws

UTRECHT (ANP) - Excelsior mag zich opmaken voor een langer verblijf in de eredivisie.

ANP
ANP

De ploeg pakte bij FC Utrecht een punt (2-2) en houdt zo NAC Breda achter zich op de ranglijst. Het verschil is met nog één duel te gaan vier punten, waardoor Excelsior de play-offs om promotie en degradatie ontloopt.

De aftrap werd verricht door de zoon van David di Tomasso, de Franse verdediger van Utrecht die in 2005 in zijn slaap overleed. Utrecht was aanvankelijk de betere ploeg. Yassin Ayoub had de thuisploeg in de tiende minuut op voorsprong moeten zetten. Hij zag hoe Sébastien Haller de bal met het hoofd goed terug legde, maar schoot vervolgens net naast.

Met Jordan Botaka in de tweede helft erbij, hoopte Excelsior voorin voor meer dreiging te kunnen zorgen. De eerste kans na rust was echter voor Utrecht, waar rechtsback Mark van der Maarel doelman Gino Coutinho bijna verraste in de korte hoek. Vlak nadat Excelsior bijna op voorsprong kwam, Jeff Stans schoot naast, nam Utrecht de leiding. Haller benutte na een uur een strafschop, na een overtreding van Sander Fischer op Ayoub.

Nadat Haller vervolgens verzuimde de 2-0 te maken, kwam Excelsior in het slotkwartier dankzij Tom van Weert op 1-1. De spits maakte vlak daarna zelfs de 1-2, na een voorzet van Daryl van Mieghem. Een zege zat er niet in, want Danny Verbeek bezorgde Utrecht met een rake vrije trap alsnog een punt (2-2).


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen