VOETBAL11 jun '15 10:14

Oranje bij winst zeker van achtste finales WK

Auteur: ANP Nieuws

EDMONTON (ANP) - De Nederlandse voetbalsters kunnen zich in de nacht van donderdag op vrijdag al verzekeren van een plek in de achtste finales van het WK.

ANP
ANP

Bij een overwinning op China komt Oranje op zes punten, waarmee het in ieder geval bij de vier beste nummers drie van de zes groepen zit. Als Canada later in de nacht ook wint van Nieuw-Zeeland, staat op 15 juni tijdens de onderlinge ontmoeting tussen het gastland en Oranje in Montreal alleen de verdeling van de eerste twee plaatsen op het spel.

De nummers één en twee van de zes groepen gaan door naar de achtste finales, net als de vier beste nummers drie. Zes punten is daarvoor genoeg. Zowel Nederland als Canada won vorige week de eerste wedstrijd in groep A: het gastland van China en Oranje van Nieuw-Zeeland, beide met 1-0.

Bij de bepaling van de stand telt na het aantal behaalde punten eerst het doelsaldo en daarna het aantal gemaakte doelpunten. Als dat allemaal gelijk is, geeft het onderlinge resultaat de doorslag. De winnaar van poule A treft in de achtste finale een nummer drie uit groep C, D of E. De nummer twee speelt tegen het land dat als tweede eindigt in groep C.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen