VOETBAL21 nov '15 20:19

Barça vernedert Real in Madrid

Auteur: ANP Nieuws

MADRID (ANP) - Tegen een Barcelona zonder Lionel Messi in de basis ging Real Madrid als licht favoriet het eigen veld op in de Clásico.

EPA
EPA

Maar toen Messi in de 55e minuut inviel, stond de Koninklijke al 3-0 achter en was de vernedering in het Spaanse topduel een feit.

Bij gebrek aan de topvedette leunt Barcelona al weken op Luis Suarez en Neymar. Het duo blonk zaterdag, na een felle openingsfase van Real, opnieuw uit. Prachtige acties, geweldig overzicht en een goal voor beiden waren het resultaat. Al na tien minuten verwerkte Suarez een steekpass van Sergi Roberto tot een goal met een puntertje in de verre hoek. Een klein half uur later kon Neymar vrij inschieten, toen Sergio Ramos buitenspel ophief.

Kort voor rust kon Marcelo een 0-3-ruststand voorkomen, toen Suarez na een onnavolgbare combinatie met Neymar op het hoofd van de Madrileense verdediger schoot. Niet lang na rust was het alsnog raak. Andrés Iniesta gaf de bal aan Neymar, die hem vervolgens stillegde op het randje van de zestien. Iniesta haalde vernietigend uit.

Zijnet

Real kreeg wel degelijk kansen, al waren ze spaarzaam. Marcelo was kort na rust dichtbij een doelpunt, maar schoot na het ontwijken van een sliding in het zijnet. Cristiano Ronaldo wist halverwege de tweede helft keeper Claudio Bravo niet te kloppen in een kansrijke situatie. In verdedigend opzicht ging er echter veel meer fout bij het team van coach Rafa Benítez. Dat bleek bij de 0-4 van Luis Suarez, die de bal alleen nog maar in hoefde te schieten nadat de defensie door zijn ploeggenoten vakkundig was gepasseerd.

Invaller Isco maakte de teleurstelling in Madrid compleet, door direct rood te pakken met een harde trap op de knie van Neymar. De thuisploeg bleef echter de aanval zoeken in de hoop op een eretreffer. Het bleek tevergeefs, al had het niet uitgemaakt voor de puntenverdeling in de competitie. Real kijkt tegen een achterstand van zes punten aan ten opzichte van de Catalaanse rivaal. Na drie wedstrijden staat Barcelona op 30 punten, terwijl de Madrilenen er slecht 24 hebben.

Gerelateerde artikelen