VOETBAL28 mei '15 13:03

Zuid-Afrika ontkent beschuldigingen WK 2010

Auteur: ANP Nieuws

JOHANNESBURG (ANP) - Zuid-Afrika ontkent de beschuldigingen van het Amerikaanse ministerie van Justitie dat het WK van 2010 is verkregen dankzij omkoping.Via de voormalige FIFA-vicevoorzitter Jack Warner uit Trinidad en Tobago zou het land zeker tien miljoen dollar hebben betaald, maar Zuid-Afrika kan dit soort bedragen niet vinden in de financiële verslagen van tijdens en voor het toernooi.

Jack Warner. EPA
Jack Warner. EPA

Via de voormalige FIFA-vicevoorzitter Jack Warner uit Trinidad en Tobago zou het land zeker tien miljoen dollar hebben betaald, maar Zuid-Afrika kan dit soort bedragen niet vinden in de financiële verslagen van tijdens en voor het toernooi. ,,Alle uitgaven zijn verantwoord en gecontroleerd'', zei donderdag minister van Sport Fikile Mbalula, die nog wachtte op de precieze aanklacht van de Amerikanen.

Ook de Zuid-Afrikaanse voetbalbond herkende zich niet in de aantijgingen uit de Verenigde Staten. ,,De kandidaatstelling is gedaan door integere mensen, zoals de inmiddels overleden Nelson Mandela en oud-president Thabo Mbeki'', had een woordvoerder eerder al gezegd.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen