VOETBAL10 mrt '15 22:49

Zwalkend Real Madrid ontsnapt tegen Schalke

Auteur: ANP Nieuws

MADRID (ANP) - Real Madrid is dinsdagavond ontsnapt aan een dramatische uitschakeling in de Champions League.

EPA
EPA

De onherkenbare titelhouder leed op eigen veld een zeldzame nederlaag tegen Schalke 04: 3-4. Dankzij een zege van 2-0 drie weken geleden in Duitsland plaatste de uitgefloten Spaanse ploeg zich met het schaamrood op de kaken voor de kwartfinales. Voor het verrassend sterke Schalke kwam Klaas-Jan Huntelaar tegen zijn vroegere club twee keer tot scoren.

Het was bij vlagen niet om aan te zien wat Real Madrid aan 'voetbal' produceerde. Verdedigend rammelde het aan alle kanten, vanaf het middenveld kwam nauwelijks enige aanvoer en voorin zat er voortdurend ruis op de BBC-lijn (Bale, Benzema, Cristiano Ronaldo). Schalke had heel snel door dat er in het morrende Bernabeu een stunt mogelijk was. Met veel bravoure en het nodige opportunisme zocht de Duitse nummer vijf na het povere openingsoffensief van de thuisploeg al de aanval.

Met dank aan de mistastende doelman Iker Casillas, die zijn 146e wedstrijd in de Champions League afwerkte, opende Christian Fuchs na een tactisch foefje van Klaas-Jan Huntelaar de score (0-1). Ronaldo wist de boze aanhang van Real enigszins te sussen met zijn eerste rake kopbal, 1-1.

Gelijkmaker

Ook na de gelijkmaker bleef de stuurloze thuisclub knoeien. In de slotfase van de eerste helft was Real Madrid zelfs even volledig de kluts kwijt. Huntelaar was twee keer dicht bij een treffer (rolletje voorlangs en schot op de kruising) voordat hij tegen zijn vroegere club in de rebound alsnog tot scoren kwam, 1-2. Opnieuw klonk er een striemend fluitconcert en weer was het Ronaldo die de gefrustreerde supporters tot bedaren wist te brengen met een fraaie kopbal, 2-2.

Na de rust toonde Real Madrid amper verbetering. Met een koelbloedige en doeltreffende actie zorgde Karim Benzema in de 52e minuut voor de eerste Spaanse voorsprong (3-2). Daarmee was het Duitse verzet echter nog niet gebroken. Sané schoot Schalke 04 op prachtige wijze weer langszij: 3-3. In het resterende halfuur liep het zwalkende Real Madrid ook nog tegen de tweede treffer van Huntelaar op: 3-4. Met dank aan doelman Casillas bleef het daarbij.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen