VOETBAL25 nov '15 16:52Aangepast op 25 nov '15 17:07

Preud'homme: leeg stadion nadeel voor Brugge

Auteur: ANP Nieuws

BRUGGE (ANP) - Het is voor Club Brugge een sportief nadeel dat het duel met Napoli donderdagavond in de Europa League wordt gespeeld zonder supporters.

EPA
EPA

Trainer Michel Preud'homme heeft dat woensdag gezegd in een vooruitblik. ,,Uit onze thuisresultaten blijkt dat ons publiek toch een grote steun is. Zij geven ons telkens extra kracht en dat is het grootste voordeel bij een thuiswedstrijd'', reageerde de oud-keeper.

Het stadion in Brugge blijf leeg vanwege de terreurdreiging in België. De politie kan de veiligheid niet garanderen, aldus burgemeester Renaat Landuyt van Brugge in een toelichting op zijn beslissing.

,,We moeten ons neerleggen bij het besluit. We moeten het tegen Napoli zonder supporters zien te klaren. Spijtig, want we hebben hard gevochten om deze mooie affiche te hebben, ook voor onze fans'', aldus Preud'homme. ,,Ik begrijp echter wel dat veel mensen ongerust zijn. Het is duidelijk dat we moeilijke momenten beleven in onze samenleving. Je merkt dat het leven niet meer hetzelfde is.''

Club Brugge behaalde vier punten uit de eerste vier wedstrijden en is nog in de race voor overwintering in Europa. Bij de Belgische vicekampioen voetballen de Nederlanders Stefano Denswil en Ruud Vormer.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen