VOETBAL7 jan '15 13:50Aangepast op 7 jan '15 15:16

Gerrard kiest voor Los Angeles Galaxy

Auteur: ANP Nieuws

LIVERPOOL (ANP) - Steven Gerrard verhuist komende zomer van Liverpool naar Los Angeles Galaxy.

EPA
EPA

De Amerikaanse club maakte woensdag bekend dat de 34-jarige middenvelder, icoon van Liverpool, voor LA Galaxy heeft gekozen. Gerrard onthulde vorige week dat hij 'zijn' Liverpool na dit seizoen verlaat en in de Verenigde Staten wil gaan voetballen.

De aanvoerder van de 'Reds' kreeg onlangs van manager Brendan Rodgers te horen dat hij niet langer zeker is van een basisplaats. Gerrard vindt het daarom tijd de club, waarvoor hij al zijn hele leven speelt, te verlaten. ,,Gerrard komt in juli naar Los Angeles, hij is een topspeler'', zei trainer Bruce Arena van LA Galaxy woensdag in Amerikaanse media.

Gerrard heeft al bijna zevenhonderd wedstrijden gespeeld voor Liverpool, de club waarmee hij in 2005 de Champions League won. ,,Zowel voor mezelf als mijn familie is de tijd rijp voor verandering'', zei de Engelsman in de LA Times. ,,Ik wil mijn carrière goed afsluiten en meer medailles en bekers toevoegen aan mijn collectie. Daarom denk ik dat dit een 'match made in heaven' is. Ik heb mede voor LA Galaxy gekozen vanwege de successen die deze club recentelijk heeft geboekt.'' De ploeg van trainer Arena pakte vorige maand de Amerikaanse titel, voor de derde keer in vier jaar tijd.

Gerrard treedt bij LA Galaxy in de voetsporen van landgenoot David Beckham, die in de nadagen van zijn carrière ook voor de Amerikaanse club speelde. ,,Als ik gestopt ben, kan ik hopelijk nog eens terugkeren bij Liverpool'', aldus de Engelsman, die als trainer verder wil gaan.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen