VOETBAL22 nov '15 10:33

Ajax gebruikt hoekschoppen als wapen

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM (ANP) - In de thuiswedstrijd van Ajax tegen SC Cambuur gebruikte Nemanja Gudelj de onlangs geïntroduceerde bal voor het komende EK in Frankrijk als doeltreffend wapen.

ANP
ANP

Met twee goed getrapte hoekschoppen leidde de Serviër de ruime thuiszege van zijn ploeg in (5-1).

Joël Veltman had geen moeite de openingstreffer binnen te knikken. Na de gelijkmaker van Sander van de Streek trof Arek Milik doel uit een corner van Gudelj (2-1). Daarna was het verzet van SC Cambuur gebroken en tekenden Davy Klaassen (2) en Amin Younes voor een ruime zege.

,,We speelden voor het eerst met de bal die ook op het EK gebruikt gaat worden'', vertelde Gudelj. ,,Ik vond het lekker trappen. Het leek wel of ik meer grip had. Die vorige bal was gladder. Maar we trainen ook veel op corners. Vooral onze keeperstrainer Carlo l´Ami is daar mee bezig. Hij bedenkt steeds nieuwe tactieken.''

,,Onze keeperstrainer zal blij met ons zijn'', lachte de scorende aanvoerder Klaassen. ,,We hebben het goed uitgevoerd. Cambuur trok zich ver terug en dan is het niet altijd even makkelijk om ruimte te vinden. Het is heerlijk als je dan kan terugvallen op bijvoorbeeld hoekschoppen. Het lijkt misschien heel makkelijk om ruim te winnen. Maar je moet het wel even doen.''

Europa League

Winnen moet Ajax donderdag ook bij Celtic, als het nog een kansje wil houden op een avontuur in de Europa League na de winterstop. Het elftal van trainer Frank de Boer heeft nog slechts twee groepsduels om een achterstand van twee punten op Fenerbahçe goed te maken. In de aanloop naar het duel kampt de Amsterdamse club vooral met problemen op het middenveld.

Voor de geblesseerde Riechedly Bazoer komt de uitwedstrijd in Glasgow te vroeg, evenals voor topschutter Anwar El Ghazi. Ook het meespelen van de gekwetste middenvelders Daley Sinkgraven en Thulani Serero is zeer twijfelachtig. Trainer De Boer kondigde al aan een extra middenvelder mee naar Celtic te zullen nemen. De achttienjarige Donny van de Beek lijkt een belangrijke kandidaat voor die vacature.

Doelman Jasper Cillessen zou het doodzonde vinden als Ajax in de tweede helft van de competitie alleen nog maar in de eredivisie actief zou zijn. Hij had een paar maanden geleden nooit verwacht dat het Noorse Molde nu al zeker zou zijn van een plaats in de volgende ronde van de Europa League. ,,Maar zij spelen thuis op kunstgras. Ik vind dat competitievervalsing'', zei hij.

Gerelateerde artikelen