VOETBAL23 sep '15 18:10Aangepast op 23 sep '15 19:07

Blamage FC Eindhoven bij Koninklijke HFC

Auteur: ANP Nieuws

HAARLEM (ANP) - FC Eindhoven is er woensdag niet in geslaagd de derde ronde van het KNVB-bekertoernooi te bereiken.

ANP
ANP

De Brabantse profclub, derde in de Jupiler League, ging verrassend onderuit bij zondagtopklasser Koninklijke HFC uit Haarlem. De amateurs zegevierden op eigen veld met 3-2.

Eindhoven kwam nog wel op voorsprong door een rake vrije trap van Milan Massop in de eerste helft. Na rust boog HFC de achterstand binnen een kwartier om tot een 3-1-voorsprong. Gertjan Tamerus zorgde voor 1-1, Rachid el Yaakoubi voor 2-1 en Mike van den Ban voor 3-1. Met nog een kwartier te gaan bracht Wimilio Vink de spanning terug, maar een blamage kon Eindhoven niet meer voorkomen.

Ook voor FC Oss komt er in de tweede ronde een einde aan het bekertoernooi. De nummer 18 uit de Jupiler League ging in Den Haag met 4-1 onderuit tegen HBS, de nummer voorlaatst uit de topklasse op zondag. Mike de Geer bracht HBS in de eerste helft op 1-0. Istvan Bakx trok de stand nog wel gelijk (1-1), maar via Tjeerd Westdijk, nogmaals De Geer en Willem Six liep HBS uit naar de riante zege. Oss beëindigde het duel met tien man, door een rode kaart voor Jochem Jansen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen