VOETBAL23 aug '15 16:36

ADO Den Haag op valreep naast FC Utrecht: 1-1

Auteur: ANP Nieuws

DEN HAAG (ANP) - ADO Den Haag is na drie wedstrijden nog altijd ongeslagen.

ANP
ANP

In een spannend duel werd het zondag tegen FC Utrecht 1-1. In de eerste helft opende FC Utrecht de score via een strafschop van Sébastien Haller. Kort voor tijd maakte Mike Havenaar met een kopbal gelijk.

FC Utrecht had het in de openingsfase moeilijk tegen de beweeglijke voorhoede van ADO Den Haag. Het trio Ruben Schaken, Mike Havenaar en Edouard Duplan stichtte regelmatig verwarring in de achterste linie. Nadat FC Utrecht die lastige fase zonder kleerscheuren was doorgekomen, kreeg de ploeg greep op de wedstrijd.

Na een half uur leverde dat de openingstreffer op. Thomas Kristensen hield Nacer Barazite vast, waarna scheidsrechter Pol van Boekel naar de penaltystip wees. Haller schoot vanaf 11 meter onberispelijk raak. Het was al het vierde doelpunt van de Franse spits in het nog prille seizoen, waarvan drie uit een strafschop. Kort voor rust miste Bart Ramselaar de mogelijkheid de marge te verdubbelen.

Passie

Trainer Henk Fräser bracht na de pauze bij ADO twee nieuwe spelers in: Kevin Jansen en Tom Beugelsdijk, op het Haagse nest teruggekeerd na een uitstapje naar Duitsland. Met veel passie en opportunistisch voetbal ging de thuisclub op jacht naar de gelijkmaker. Echte kansen leverde dat vooralsnog niet op, mede omdat doelman Robbin Ruiter enkele malen op tijd ingreep.

ADO Den Haag voerde de druk verder en verder op. FC Utrecht kwam nauwelijks meer aan tegenstoten toe. Kort voor tijd leverde dat ADO Den Haag de verdiende gelijkmaker op. Mike Havenaar kopte de 1-1 binnen. Doelman Ruiter ging bij die treffer niet helemaal vrijuit.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen