VOETBAL1 jun '15 19:12

Herverkiezing Blatter jaagt Engelse uit FIFA

Auteur: ANP Nieuws

BERLIJN (ANP) - Heather Rabbatts is de volgende functionaris die opstapt bij de FIFA vanwege de herverkiezing van Sepp Blatter als voorzitter van de wereldvoetbalbond.

EPA
EPA

De Engelse stapt uit de antidiscriminatiecommissie van de FIFA. Net als de meeste officials die de afgelopen dagen hun functies neerlegden, vindt zij het onacceptabel dat er zo weinig wordt gedaan om de FIFA te hervormen. Dat heeft ze middels een brief laten weten aan secretaris-generaal Jérôme Valcke van de FIFA.

,,Door de herverkiezing van president Blatter is het duidelijk dat de naam van de wereldvoetbalbond wederom te schande wordt gemaakt'', aldus Rabbatts. Ze voegde daaraan toe dat het aanblijven van Blatter ervoor zorgt dat de strijd tegen discriminatie er niet geloofwaardiger op wordt en ze ziet zich dan ook genoodzaakt om op te stappen. Na David Gill, die stopt bij het uitvoerend comité van de FIFA, is Rabbatts de tweede functionaris uit Engeland die aftreedt.

Rabbatts was een van de weinige vrouwen in de top van de FIFA. Blatter riep na zijn overwinning bij de verkiezingen ironisch genoeg juist op tot meer vrouwen bij de bond.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen